יציקה ותבניות: שאלות ותשובות

כמה זמן צריך לשמור על חומר תחת לחץ במהלך ביצוע יציקות בתא לחץ?

אנו ממליצים לשמור על גומי נוזלי או פלסטיק תחת לחץ למשך ההתקשות שלו או עד להתקשות ראשונית של החומר, כך שהוא יציב ואינו נוזלי יותר. כל הבועות שאולי התמוטטו בעזרת הלחץ, תוכלנה להיווצר שוב במידה והחומר הוא רך מדי כאשר משתחרר הלחץ .

טיפ של מקצוענים: כדאי לבחור בתא לחץ שיכול להחזיק לחץ (על ידי סגירת שסתומים וכו ') מבלי להשאיר את המדחס דולק. נשמח לייעץ לכם בבחירת התא.

 

באיזה חומר הפרדה יש להשתמש בכדי להפריד פוליאוריתן מפוליאוריתן?

כדי לשחרר גומי פוליאוריתן מגומי פוליאוריתן, יש להשתמש בחומר שחרור מבוסס סיליקון כגון Universal® Mold Release של Smooth-On או Ease Release® 200 של Mann.


איך מפרידים סיליקון מסיליקון?

כאשר מכינים תבנית בשני חלקים, יש צורך בחומר הפרדה לשיחרור תבניות. Ease Release™ 200 של חברת Mann מיוצר במיוחד עבור שחרור גומי סיליקון מסיליקון וממשטחים אחרים. החומר מיושם בשכבה דקה ולא יפריע לפרטים בפני השטח.

ניתן להשתמש בתערובת של 2 חלקים איזופרופיל אלכוהול וחלק אחד של סבון כלים במקרים מסוימים של שחרור סיליקון מסיליקון.

ניתן להשתמש בג'לי נפט על מנת לשחרר סיליקון מסיליקון, אך יש לדללו עם מדללים מינראליים כך שניתן להחיל את התערובת בשכבה דקה במשיכות מכחול מינימליות.

במידת האפשר, כדאי לשקול ולעשות בדיקה בקנה מידה קטן כדי לוודא שחומר ההפרדה עובד בצורה יעילה עבור תערובת הסיליקון הייחודית שנבחרה.


האם ניתן להדביק תבנית שנקרעה תוך כדי ייצור?

למרות שייתכן כי התיקון לא יהיה קבוע, ניתן לתקן תבנית גומי סיליקון או פוליאוריתן כך שניתן יהיה ליצוק לתוכה עוד מספר פעמים מועט. לאחר מכן ניתן להשתמש ביציקה לצורך בניית תבנית נוספת.

תיקון תבנית סיליקון
השתמש בדבק גומי סיליקון Sil-Poxy®. חשוב: כל המשטחים המודבקים צריכים להיות נקיים. יש להשתמש באצטון או ממס אחר כדי לנקות את השטח המיועד להדבקה טרם מריחת הדבק.

תיקון תבנית פוליאוריטן
השתמש בדבק גומי פוליאוריטן URE-BOND ® II. חשוב: יש לנקות את כלל המשטחים שנועדו להדבקה. יש להשתמש באצטון או תמיסה דומה כדי לנקות את השטח המיועד להדבקה טרם מריחת הדבק.


אני עושה תבנית בפעם הראשונה. האם צריך חומר אוטם או מפריד?

חומרי הפרדה הם נושא נפרד. שימוש בחומר מפריד לא מתאים או אי שימוש בחומר מפריד כלל, יכול לגרום לגומי התבנית להידבק או להינעל מכאנית למודל. סוג החומר המפריד הנבחר לשחרור תבנית גומי, תלוי בסוג הגומי ופני השטח שממנו אנו רוצים שהגומי ישתחרר.

הדרך הקלה ביותר לקבוע את חומר ההפרדה המתאים עבור היישום שלך, היא לקרוא את העלון הטכני של מוצר הגומי בתבנית, המסופק ע"י Smooth-On. בעלון הטכני יהיה רשום בדיוק מהם חומרי האיטום והשחרור המתאימים לשימוש ומהם תנאי השימוש בו.

 

כיצד ניתן לזרז התקשות של סיליקונים על בסיס בדיל (TIN) כדוגמת Mold Max®?

שלא כמו גומי מסיליקון על בסיס פלטינום (כמו מוצרי Dragon Skin® או Smooth-Sil®) שניתן להקשיחם בחום, סיליקונים על בסיס בדיל (TIN) לא מגיבים לחום. האפשרות היחידה לזירוז ההתקשות היא להוסיף מוצרים כימיים כדי להאיץ סיליקון.

הוספת Accel-T ® מפחיתה בצורה חדה את זמן העבודה ואת זמן ההתקשות של סיליקונים מסדרת Mold Max®. כמות קטנה תאיץ את התקשות החומר במידה ניכרת. יש להוסיף את ה- Accel-T® לחלק ב 'לפי משקל ולערבב היטב לפני הוספתו לחלק א'.

חשוב מאוד: שימוש במאיץ כדוגמת Accel-T ® יפחית את חיי המדף של תבנית הגומי שהתקשתה. לדוגמה, לתבנית העשויה- Mold Max® 30 יש בדרך כלל חיי מדף של 5 שנים לפחות. שימוש ב- 1% Accel-T יקטין את חיי המדף לפחות משנה.

הערה: ל- Accel-T® אין השפעה על סיליקון המבוסס על פלטינום כלומר הוא אינו מתאים לשימוש עם סיליקון זה.

הערה: ניתן למצוא את ההתייחסות לזמני ההתקשות לאחר שימוש בAccel T במפרט הטכני של המוצר .

 

הכנתי תבנית גומי סיליקון, התבנית נדבקה למודל. ידוע לי כי גומי סיליקון לא אמור להדבק לשום דבר. מה התרחש?

למרות שגומי סיליקון לתבניות (כגון המוצרים Mold Max®, OOMOO® ו-Smooth-Sil®) לא נדבק לרוב המשטחים הקיימים, תיתכן הדבקה לשטחים בעלי נקבוביות שהסיליקון למעשה יחדור וינעל מכאנית (כגון עץ מגורען, טיח יבש מאוד, בטון וכו'). תיתכן גם הדבקה לזכוכית, משטחים מצופים shellac והדבקה לאותו החומר עצמו (שזה יתרון אם צריך להוסיף סיליקון חדש לתבנית סיליקון שכבר התקשתה).

כמה טיפים לאטימת דגם לפני יציקת סיליקון ניתן להשתמש ב:

  • תרסיס אקרילי כגון Krylon Crystal Clear®.
  • בווקס כגון Sonite Wax™ (של Smooth-On) או ווקס 818 של חברת Sika (ניתן לרכישה בסרמט). שוב, יש להיזהר שלא להשאיר סימני משיכות מכחול על המודל.
  • ווקס נוזלי Ease Release 2831 הוא גם ייצור אטימה וגם הפרדה.
  • SuperSeal ™ (של - Smooth-On). יתרון: זוהי תערובת סבונית שאינה משפיעה על פרטי השטח וניתנת להסרה משטח הדגם עם מים חמים לאחר השימוש.

Ease Release® 200 הינו חומר יעיל נוסף לשחרור גומי סיליקון ממשטחים שונים. (משטחים אטומים ולא נקבוביים)
- אין לנגב מודל עם אלכוהול לפני החלת גומי סיליקון.
- אין להשתמש ב- Shellac! Shellac מכיל אלכוהול, שימוש בחומר הנ"ל יגרום לגומי להקשר למודל.
- אין להשתמש בחומר הפרדה המכיל סיליקון (Universal® Mold Release). אלו סוגים של חומרי הפרדה העלולים להוות כפריימר להידבקות גומי סיליקון. יש להשתמש רק ב-Ease Release® 200 כתרסיס או ב Ease Release® 205 כנוזל למריחה .

יש להזהר מסיכונים מיותרים. אם יש ספק לגבי מידת ההתאמה של חומר אטימה ו / או חומר הפרדה לגומי בו השתמשת, ניתן לבצע בדיקה ראשונית בעזרת חלק במודל שאינו קריטי.

 

רכשתי את אותו הגומי מספר פעמים וקיבלתי הפעם צבע מעט שונה, זה ישפיע על איכות החומר?

הצבע של חומרי הגלם המשמשים לייצור הגומים הנוזליים הללו עלול להשתנות במידה מסויימת ממיכל למיכל. לצבע אין שום קשר לביצועי גומי נוזלי, ניתן להשתמש בחומר בביטחה.

 

כיצד ניתן להקשיח בחום או לעשות Post curing (חימום לאחר התקשות) אם אין לי אפשרות להשתמש בתנור מטבח ואין לי גישה לתנור תעשייתי?

לעולם אין להשתמש בתנור המטבח שלך לייצור תבניות או עבור יציקות של חומרים שונים אחרים. אם אין גישה לתנור תעשייתי, ניתן ליצור חלופה על ידי בניית "קופסה חמה" מחומרים הנפוצים בחנויות "עשה זאת בעצמך" או בחנות לציוד ביתי.

Smooth On המציאה דרך לבנייה קלה ולא יקרה של "קופסה חמה" שתתאים לכל גודל שאתה רוצה. העיצוב יוצר זרמי הסעה ושומר על טמפרטורות קבועות, וכתוצאה מכך חימום החומרים בצורה שווה, מה שעונה בדיוק על הצורך בקופסת חום. לוח הקצף וחומרים אחרים הדרושים כדי לבנות את קופסאת החום ניתן למצוא בחנות כלי עבודה לבית או חנויות "עשה זאת בעצמך" אחרות.

ניתן לקרוא מאמר מעמיק בנושא: כיצד לבנות תנור המשמש כקופסאת חום ליציקה בחום של חומרים.

כלים וחומרים נדרשים:

  • "2 (5 ס"מ) לוח בידוד מאלומיניום
  • תנור חימום
  • "1 (2.5 ס"מ) ברגים לגבס
  • מדחום זכוכית
  • סרט הדבקה
  • מסור שולחני ומסיר ידני (ג'יג-סו. טקסט מקור: jig saw)
  • מקדחה עם חור של "1 למסור, מברג ביט (או ביט למברק), ביט למקדחה של "¼.


למה יש בועות על פני השטח של תבנית הגומי שלי?

בועות שנוצרות על פני שטח התבנית יכולים להרוס את הפרטים ואפילו לגרום לכך שלא יהיה ניתן להתשמש בתבנית. בועות יכול להיווצר ממקורות שונים וישנם משתנים רבים (הניתנים לשליטה) אשר משפיעים על גודל וכמות בועות הנוצרות.


הכנתי תבנית באמצעות גומי פוליאוריתן. ערבבתי את הגומי לפי הנחיות, אך כאשר הוצאתי את היציקה מהתבנית למחרת, לאורך התבנית שלי נוצרו הרבה בועות אוויר כולל וגרוע מכל על משטח העבודה, אשר הרסו את כל הפרטים שלי והתבנית אינה שמישה. מה השתבש?

תבניות מגומי פוליאוריתן רגישות ללחות, ולעתים קרובות בועות הנוצרות בגומי פוליאוריתן שהתקשה הן תוצאה של תגובה בין הגומי במצב נוזלי ללחות המגיע ממקור כלשהו. תגובה ללחות יכולה להיות חמורה (גומי שהתקשה שנראה כמו קצף), בהתאם לכמות לחות שבאה במגע עם תערובת הגומי.
מקורות נפוצים של רטיבות שעשויים להגיב עם גומי פוליאוריתן נוזלי:

לחות
– לגומי פוליאוריתן יש בדרך כלל זמן עבודה ארוך, אשר נותן הרבה זמן לתגובת לחות להיווצר בסביבה לחה. המלצה למניעה: יש לעובד בסביבה מבוקרת לחות (ע""י מיזוג אוויר) עם לחות נמוכה ככל האפשר.

מודל רטוב - אם גומי פוליאוריתן נוזלי נשפך על פני מודל המכיל לחות (כגון טיח יצוק טרי / גבס או בטון חדש), תוכל להיווצר תגובת לחות.

*המלצה למניעה: בעת שימוש בגומי פוליאוריתן כדי ליצור את התבנית, יש לאטום את המודל בעזרת תרסיס shellac באיכות גבוהה ואחריו חומר הפרדה לפני יציקת הגומי על המודל.

מיכלי ערבוב ומקלות ערבוב - מיכלי ערבוב מעץ או נייר וכן כלי ערבוב מעץ (כגון מקלות לערבוב צבע) המאוחסנים בסביבה לחה עשויים לספוג לחות שתגיב עם גומי פוליאוריתן.

*המלצה למניעה: שימוש במיכלי ערבוב שעשויים מפלסטיק, מתכת או זכוכית. כמו כן, יש להשתמש בכלי ערבוב שעשויים מפלסטיק או ממתכת. בסביבה שיש הרבה לחות כדאילהשתמש בכלים חד פעמיים חדשים מפלסטיק שהיו בתוך שקית ובכך בעצם מוגנים מפני צבירת הלחות.

פתיחה וסגירה חוזרת של חלקים A ו- B יכולה להכניס לחות מהאוויר לחומר שאינו בשימוש (באחסנה).
*המלצה למניעה: לאחר שימוש יש לכסות את המיכלים בהקדם האפשרי ולאחסן במקום קריר ויבש. כמו כן, נסו להשתמש ב- XTEND-IT של - Smooth-On, זהו חנקן נוזלי שברסיסוס הופך לשמיכת גז יבשה שנועדה להאריך את חיי המדף של מוצרי פוליאוריטן רגישים ללחות על-ידי הרחקת האוויר מהמיכל.


שמתי לב לבועות "שמפניה" זעירות על משטח העבודה של התבנית המוגמרת שלי, שמשתקפות ביציקות שלי. מה גורם לבועות האלה להיווצר?

תיאורי בועות כמו "חור סיכה" או "שמפניה", זוהי אינדיקציה לכך ששמים יותר מיד חומר הפרדה על תבנית גומי לפני יציקת השרף. אנשים נוטים להיסחף, ולהניח כי לשים הרבה חומר הפרדה זה דבר טוב. אז זהו שלא! זה רק בזבוז של חומר הפרגה, וזה גם יגרום לבועות בגודל של חור סיכה להיווצר בפלסטיק.
*המלצה למניעה: להשתמש בטכניקת "ספריי-מברשת-ספריי", כלומר, לרסס את פני השטח בתרסיס, למרוח את עם מברשת את פני השטח ולרסס מעט מעל שוב. בכמות קטנה, מדודה תוך תשומת לב שכל השטח נמרח בחומר ההפרדה. יש לחכות כ 10 עד 15 דקות לייבוש חומר ההפרדה טרם יציקת הגומי.

לאחר הוצאה מתבנית של חלק אחד (יצוק), שמתי לב לבועת אוויר אחת גדולה על משטח העבודה של התבנית. מה גרם לכך, כיצד ניתן למנוע זאת בעתיד, וכיצד אוכל לתקן את הבועה?

כאמור, בועות אוויר יכולות לבוא ממקורות שונים. במקרה זה, האוויר יכול לבוא ממספר מקומות:

  • כשמוזגים גומי על פני הדגם, גומי נוזלי מצא את דרכו מתחת לדגם, ובכך דחף את האוויר מה שגרם בסופו של דבר להיווצרות בועה או בועות גדולות בגומי שהתקשה. *המלצה למניעה: המודל חייב להיות מוצמד היטב לפלטפורמה או בסיס כאשר דבק חם או חימר מעצבים צריך להיות מיושם בין המודל לבין הפלטפורמה, לטובת אטימה מפני אוויר. המטרה היא למנוע מהגומי הנוזלי מעבר אל מתחת למודל. רוב הגומים הנוזליים (אפילו סיליקוני בעלי צמיגות גבוהה) ימצאו דרכם לתוך החורים הקטנים ביותר (אפילו בקוטר של ראש סיכה!)
  • מודלים בעלי נקבוביות - דגמים נקבוביים מאוד (שעשויים מחומרים כגון טיח יבש, בטון או אבן גיר) מכילים הרבה אוויר. כאשר גומי נוזלי נמזג על פני דגמים אלה, האוויר הכלוא במודלים אלה נדחף החוצה. אם שום דבר לא נעשה, המקום היחיד שהאוויר יכול לצאת דרכו הוא גומי התבנית הנוזלי, ולפעמים האוויר נלכד בתוך הגומי במהלך תהליך ההתקשות. אוויר זה בא לידי ביטוי בתבנית שהתקשתה בצורת בועות אוויר בגדלים שונים הממוקמים באזורים שונים של התבנית.
    *המלצה למניעה: יש לקדוח פתח אוורור לאוויר בחלקו האחורי של הבסיס או הפלטפורמה שעליה מונח המודל. יש להרים את הבסיס מעט בכל ארבע פינות עם חימר עיצוב או חתיכות עץ – יש לודא שהבסיס ישר ושווה. לאחר מכן, יש לאבטח את המודל לבסיס כרגיל. כאשר הגומי הנוזלי מעורבב ונמזג מעל פני המודל, האוויר יברח דרך חור האוורור מתחת למודל ולא יעלה דרך הגומי הנוזלי (מה שעלול לגרום ללכידתו וליצירה של בועות בשטח פני המודל והתבנית).


בועות בתבנית גומי סיליקון

רוב סוגי גומי סיליקון הם בעלי צמיגות גבוהה. כאשר הצמיגות בסיליקון גבוהה קשה לחומר להוציא מעצמו את אוויר בקלות כמו פוליאוריתנים ולכן צריך לשאוב מהם את האוויר ע"י מכשיר ואקום (ניתן לרכוש אצלנו תאי ואקום, שאלו אותנו). כתוצאה מכך, אם מערבבים ויוצקים גומי סיליקון בעל צמיגות גבוהה על פני המודל מבלי לשאוב את האוויר בואקום מהתערובת, האוויר עלול להלכד בתערובת בתהליך ההפיכה מנוזל למוצק ובועות אלה עלולות להופיע על משטח העבודה של התבנית. לקבלת מידע נוסף ולרכישת תאי ואקום מוזמנים לפנות אלינו.


בשימוש בסיליקון להברשה החומר נוזל למטה ונוצרות לי בועות זעירות על פני השטח של התבנית שאחר כך מופיעים ביציקה. מה אני עושה לא נכון?

הבעיה היא יישום של יותר מדי סיליקון על פני שטח המודל. בעת ביצוע תבנית גומי בהברשה אין להשתמש ביותר מדי גומי, במיוחד בשכבה הראשונה.
אין משמעות יותר גומי - יותר טוב - אנשים מניחים כי ליישם כמות גדולה של גומי בהברשה תיטיב עם המוצר. הברשת כמות גומי סיליקון גדולה בשכבה אחת על פני שטח הפנים של המודל כולא את האוויר מבזבז חומר עבודה יקר ערך.

בדרך כלל, עדיף ליישם 4 שכבות דקות מאשר 3 שכבות עבות. שכבות דקות עובדות הכי טוב, במיוחד עבור השכבה הראשונה שנקראת למעשה "שכבת הפרטים". יש לעבוד בעדינות וביסודיות. שכבה ראשונית דקה תמזער את האוויר הכלוא ותתפוס את מירב הפרטים ממשטח הדגם.

הסוד הוא ליישם את השכבה הראשונה בצורה דקה עם משיכות בתנועת דקירה (שיטת stippling) שיכניס את הגומי מעל ולתוך כל הפרטים בשטח הפנים של המודל. כמות גדולה של גומי יכולה לכלוא את האוויר שבתוכו ואוויר זה ישתקף בתבנית ובמוצר – וכך נוצרת "עיר" של בועות אוויר!

עבודה זהירה במריחה דקה מאפשרת לבועות להתרחק מפני שטח המודל. גומי המיושם בשכבה עבה מדי יכול לגרום להילכדות האוויר. לאחר השכבה הראשונה, ניתן ליישם שכבות עבות יותר-אך לא עבות מדי.

יש לאפשר לשכבה הראשונה להפוך לדביקה- כאשר החומר דביק אך במגע ביד (עם כפפות – לא לטקס!) החומר דביק אבל לא נשאר על היד ניתן לערבב וליישם את השכבה השניה; המלצה, לשכבה השניה כדאי להוסיף כמות קטנה של פיגמנט נוזלי מסדרת SILC PIG. זה יעזור להבדיל בין השכבה השניה לראשונה וכך גם ניתן להבחין איפה הוברשה השכבה הקודמת. האם ניסיתם פעם לצבוע לבן על לבן? אי אפשר להבחין איפה צבעתם.

הוספת צבע (פיגמנט/גוון) לכל שכבה שנייה תסייע למנוע אזורים שלא כוסו בגומי בתבנית המוגמרת. סדרת הגומי לתבניות Brush-On® של Smooth-On נוצרו בקפידה כדי להתמודד עם מספר בעיות שעלו בעבודה עם תבניות בהברשה בעבר. עמידות גבוהה מפני קריעה ושחיקה הן רק שתי תכונות שהפכו את המוצרים הללו לכה פופולריים.


לאחרונה השגתי תא ואקום ומשאבה כדי להוציא את האוויר מתוך הגומי סיליקון שלי. כשאני שואב את החומר (לאחר ערבוב חלקים A+B), לוקח זמן רב עד להוצאת האוויר מהסיליקון ובסופו של דבר עדיין נותרות כמה בועות בגומי סיליקון שלי. האם זה נורמלי?

תסמין זה מעיד על כך שהמשאבה שברשותך לא יוצרת מספיק יניקה להוצאת האוויר בצורה יעילה ומהירה מתערובת הסיליקון שלך. לאחר מיקום מיכל הערבוב שלך בתא הואקום והפעלת משאבת הואקום, הגומי צריך לעלות, להשבר וליפול בתוך פחות מ- 5 דקות.

קריטריונים מינימאליים למשאבת ואקום: המשאבה שלך צריכה להיות בעלת יכולת יניקה של 29 אינץ' כספית (נמדדת גם "-1 בר") ב 8 CFM. ערך נמוך מהערך הנקוב אינו יעיל ואף גורע, מכיוון שאתה מגדיל את בועות האוויר הלכודות במקום להוציא אותן.

 

יש לי משאבת ואקום ותא לחץ, אבל אני בעיקר משתמש בגומי פוליאוריתן שאינו מצריך שימוש בתא לחץ ותא ואקום. האם יש יתרון להשתמש במשאבת ואקום ותא לחץ בשימוש בגומי הפולאוריתן טרם מזיגתו?

למרות שגומי פוליאוריתן בעל צמיגות נמוכה ובדרך כלל אין צורך בשאיבתו, התערובת מכילה אוויר האוויר ויש יתרון בשאיבת הגומי- או בהכנסתו לתא לחץ.

בעיקרון: אם יש אפשרות להשתמש בתא ואקום ותא לחץ, כדאי להשתמש בהם לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

 

האם יש דרך לעקוף את ההשקעה במשאבת ואקום ותא ואקום?

למרות שהשימוש במשאבת ואקום ותא ואקום הוא האידיאלי. יצרנים רבים משתמשים בטכניקה הבאה: לוקחים מברשת וקוצצים את שעירותיה לחצי- בכדי שתהיה קשה. לוקחים מעט מהתערובת של הגומי סיליקון או פוליאוריטן ו "דוקרים" את המודל - בכדי להגיע לכל הפרטים. בשיטה זו החומר מגיע לכל מקום ואם יווצרו בועות הן לא יהיו על פני השטח.

לאחר מכן, יוצקים מגבוה באיטיות ובזרם דק את השארית עד למילוי התבנית. המזיגה מגבוה מאפשרת לבועות שבתערובת להישבר על שפת המיכל במהלך המזיגה.

 

האם אני צריך להוציא את האוויר מסיליקון או גומי פוליאוריטני?

גומי סיליקון הוא בד""כ חומר בעל צמיגות גבוהה. יש להוציא אוויר מסיליקונים בעלי צמיגות מעל 15,000 centipoise כדי למנוע לכידת אוויר בבועות בתבנית המוגמרת. אם מערבבים ויוצקים סיליקון שלא נשאב, ישנה סכנה שאוויר ילכד בתערובת במהלך ההתקשות (בהפיכה ממנוזל למוצק) ובועות אלו עשויות להופיע על שטח העבודה של התבנית. בועות אלה יועברו ליציקה המוגמרת-תופעה מכוערת ובלתי רצויה. לגבי גומי פוליאוריטן, הצמיגות בד""כ מאוד נמוכה על כן לא חובה להוציא את האוויר, יחד עם זאת לקבלת תוצאות מושלמות כדאי לשקול שימוש בתא ואקום או תא לחץ... אם כן מה הן האפשרויות?

לרכוש משאבת ואקום - אם משתמשים בקיבעות בסיליקון בעל צמיגות גבוהה, יש לשקול להשקיע במשאבת ואקום וחדר ואקום.

בחירת משאבת ואקום – ישנן משאבות ואקום שונות מבחינת גודל, יכולות ועלות. מניסיון, ניתן להגיד שהיקר אינו בהכרח הכי טוב. יש לעשות בדיקה מקיפה טרם רכישת המשאבה. לשאיבת גומי סיליקון או שרף לתבניות (פוליאוריתן, אפוקסי, וכו') אנו מציעים את הקריטריונים הבאים לבחירת משאבה: משאבת ואקום רוטורית-שבשבת עם זרימת אוויר מינימלית של 8CFM או 13.6 מטר מעוקב / שעה ( m³ / h). המשאבה חייבת לינוק 29 אינץ' כספית. אם אין ביכולת המשאבה לינוק 29 אינץ' כספית, היא בגדר בזבוז של זמן וכסף. אם שאלתם את עצמכם מדוע לוקח לי המון זמן להוציא את בועות האוויר מהסיליקון? - נא לבדוק את המשאבה - כנראה שהיא לא עומדת בקריטריונים.

ישנם מוצרי גומי סיליקון שאינם דורשים הוצאת גזים בואקום (או ציוד שקילה). סדרת מוצרי הסיליקון Mold Star® הם סיליקונים על בסיס פלטינום (Platinum Catalyzed) בעלי צמיגות נמוכה המתאימים למגוון רב של ישימושים. חוזק הקריעה שלהם הוא טוב מאוד וניתן ליישמם במגוון רחב של שימושים. סדרת הסיליקון של MOLD MAX 14NV/29NV הוא סיליקונים על בסיס בדיל, שגם הם אינם דורשים ואקום או ציוד שקילה.

גומי לתבנית פוליאוריתן – ניתן גם לבחור להשתמש בגומי פוליאוריתן במקום גומי סיליקון. שוב, לא נדרש ואקום או ציוד שקילה. עם זאת, נדרש בדרך כלל שימוש בחומר איטום וחומר שחרור להכנת הדגם. יש לקרוא את העלון הטכני לפני שרוכשים גומי פוליאוריתן לתבנית.

 

מהי השיטה הטובה ביותר לערבוב של גומי לתבנית?

ישנם גורמים רבים שיכולים לתרום לאי-התקשות של גומי לתבנית. הגורמים יכולים להיות טמפרטורה, זיהומים ועצמים בלתי רצויים על פני דגם, וכו '.

אבל הסיבה הנפוצה ביותר: ערבוב לקוי של חלקים A & B. צרכנים אשר יוצרים תערובת גומי בפעם הראשונה נוטים לא לערבב מספיק את החומר לפני היציקה שלו. חומרים סמיכים במיוחד כמו סיליקון או פוליאוריטן להברשה הם קשים יותר לערבוב ולכן הרבה אנשים נוטים לא לכרבב אותם כראוי. גם ערבוב נפחים גדולים של חומר מגביר את הסיכון לערבוב לקוי.

כיצד להכין תערובת מוצלחת? זה פונקציה של זמן וטכניקה

זמן
רוב החומרים לתבניות נותנים לצרכן הרבה זמן לערבוב ויישום, ולכן אין דאגה מפאת חוסר בזמן. המטרה בערבוב היא להיות יסודי ולא למהר.

טכניקה
אל תהיה מקרי, תהיה אגרסיבי -. יש להשתמש במקל שטוח ורחב בעל פינה בעלת 90 מעלות , יש לאחוז אותו בחוזקה ולוודא גירוד של כל הצדדים ואת החלק התחתון של מיכל הערבוב כמה פעמים. הערה חשובה: חומר מסתתר בתחתית ובצדדים של מיכל הערבוב והמנעות מערבוב החומר הזה עלול לגרום לגומי לא להתקשות כראוי.

רצוי להיעזר בטכניקת הערבוב והמזיגה הכפולה
לאחר ערבוב יסודי במשך 3 דקות, יש לרוקן את תוכן מיכל הערבוב לתוך מיכל ערבוב נקי וערבב שוב למשך 2 עד 3 דקות נוספות טרם יציקתו על המודל. טכניקה זו היא הפתרון הטוב ביותר עבור ערבוב מוצלח ויציל את המצב.


האם ניתן לערבב כמות גדולה של גומי באמצעות מיקסר מכני?

אם משתמשים במקדחה או אמצעי אחר לערבוב כמות גדולה של גומי, יש לערבב את חלקים A & B במשך 3 דקות ב סל"ד נמוך. יש לקחת מקל שטוח ורחב ולערבב ולגרד את הצדדים והחלק התחתון של מיכל הערבוב כמה פעמים. 
הערה חשובה: חומר מסתתר בתחתית ובצדדים של מיכל הערבוב והמנעות מערבוב החומר הזה עלול לגרום לגומי לא להתקשות כראוי.

יש לרוקן את התוכן של מיכל ערבוב ולהשתמש במקדחה לערבב שוב במשך 2 דקות נוספות. שוב להשתמש במקל שטוח ורחב לערבוב ידני (לגרד את הצדדים ואת התחתית של מיכל הערבוב כמה פעמים) במשך 2 דקות ואז ניתן לצקת על המודל. טכניקה זו היא הפתרון הטוב ביותר עבור ערבוב מוצלח ומגן על ההשקעה בגומי לתבנית.