תבנית סיליקון ליציקת שוקולד/מזון - Smooth-Sil 940

המודל גולף בעץ ונאטם ע"י לכה אקרילית.
מכינים קופסא ממתכת
יחס הערבוב של הסיליקון מאושר מזון Smooth-Sil 940 הוא 100:10 לפי משקל.
שוקלים את הבסיס -חלק A
שוקלים את המקשה - חלק B
מערביבים את הבסיס והמקשה יחד.
יש להקפיד על ערבוב הסיליקון עד לקבלת צבע הומגני
את הסיליקון המערובב מניחים בתוך תא ואקום על מנת לשחרר את בועות האוויר מהתערובת.
על המשאבה להגיע ללחץ של 29 אינטש כספית - כ 1 בר.
האוויר יוצא התערובת הסיליקון בעת משיכת הואקום
את החומר יוצקים לתוך הקופסא, יש להקפיד על זרם דק ואחיד.
הסיליקון מתפלס על פני המודל
סיליקון מאושר לשימוש עם מזון smooth-Sil 940 מתקשה לאחר 24 שעות.
לאחר ההתקשות המודל הונח 4 שעות ב 100 מעלות נשטף במים חמים וסבון ולאחר ייבוש ניתן לצקת שוקולד אליו
שוברים את טבליות השוקולד לקוביות קטנות וממסים אותו
יוצקים את השוקולד המומס לתוך תבנית הסיליקון
ממתינים שהשוקולד יתקרר ויתגבש
טבלית השוקולד ששוכפלה הינה העתק מדוייק של המודל.

רשימת חומרים המומלצים לעבודה ביישום זה:

SMOOTH SIL 940